Sesiuni de stagiere la Centrul Nord-Sud pentru anul 2015

Până la 31 octombrie 2014 Centul Nord-Sud acceptă cererile candidaturilor pentru aplicare la prima sesiune din 2015. Procesul de selecție va dercuge din 31 octombrie până aproape de sfârșitul lunii noiembrie 2014.

Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei oferă stagii de două ori pe an, pentru o perioadă incepând de la trei (minim) la cinci (maxim) luni. În 2015, sunt propuse următoarele sesiunile de stagiere:

• Prima sesiune: ianuarie 2015 - iunie 2015 (termen limită 31 octombrie 2014)

• A doua sesiune: iulie 2015 - decembrie 2015 (Termen limita: 30 aprilie 2014)

Candidaturile incomplete sau primite după termenul limită nu vor fi examinate.

Cine poate aplica?

Cetățeni din statele membre ale Centrului Nord-Sud și/sau ale Consiliului Europei.  Nu pot aplica cei care au absolvit deja un stagiu la Consiliul Europei sau la oricare dintre  instituțiile sale.

Cerințe :

 - Finalizarea învățământului superior sau finalizarea cu succes a cel puțin trei ani de studii universitare;

- O bună cunoaștere a uneia dintre limbile oficiale ale Consiliului Europei (engleză și franceză) și o bună cunoaștere a oricărei alte limbi;

- Capacitate bună de redactare

Sarcini:

Sarcinile pe care le vor îndeplini stagiari includ asistenţă la pregătirea activităților, lucrări de cercetare, redactarea diferitor tipuri de texte și alte sarcini administrative de zi cu zi.

Condiţii :

Din păcate, Centrul Nord-Sud nu oferă stagii remunerate. Cu toate acestea, Centrul acoperă taxele stagiarilor săi privind asigurarea medicală şi de accidente în timpul perioadei de stagiere.

Stagiarii au dreptul la două zile de concediu pe lună. Programul de lucru este de luni până vineri, de la 9 dimineaţa pâna la 18 seara.

Cum se aplică?

Trimiteţi CV-ul şi scrisoarea de motivare la nsc_traineeships@coe.int. De  asemenea, specificați sesiunea și numărul de luni pe care îl solicitaţi.

Domeniile de activitate ale Centrului Nord-Sud sunt:

- Cooperarea cu tineretul

- Dialogul intercultural şi cooperarea Euro-Med

- Educaţia la nivel global

- Unitatea Centrală

Indicați domeniul  pentru care doriți să faceți stagierea. Toate cererile trebuie să fie completate în limba engleză sau franceză. Cererile primite în alte limbi nu vor fi luate în considerare.

Mai mult